Hvordan finne billig leiebil

Mange ønsker den ekstra friheten en leiebil gir på ferie. Det er ikke alle som vet hvor enkelt det faktisk er å leie en bil. Det finnes mange tips og triks som er greit å vite om. Denne teksten vil gi deg svarene du trenger.

Hvor du leier bil avgjør prisen

Hvor du leier bil avgjør i stor grad hvor dyrt det er. I Norge koster det blant annet 11 000 kroner for å låne en bil på månedsbasis i Oslo. Hvilken bil du leier avgjør også naturligvis. Skal du derimot leie en toppklassebil koster det hele 60 000 kroner for samme periode. Storbyer og flyplasser er som regel de dyreste stedene å leie bil. Beveger du deg ut av storbyene blir prisene lavere, men også mer varierende. Det viser seg at de store utleiefirmaene er billigere her enn på for eksempel flyplass.

Forsikring på leiebil

Om mulig bør du betale leiebilen din med kredittkort. Du er lovpålagt å ha både ansvar- og kaskoforsikring når du leier en bil. Det finnes dog et hav av andre forsikringer. Betaler du med kredittkort er ofte ansvar og kaskoforsikringer inkludert når du betaler. Kredittkortselskapene tilbyr også andre typer forsikringer til en mye rimeligere pris enn utleieselskapet.

Ting å tenke på ved leie av bil

Kartlegg situasjonen din. Hvilken type bil trenger du? Trenger jeg den noen dager, eller uker? Trenger du ekstrautstyr, bør du også prøve å få lånt det på forhånd. Lån av barnesete og lignende rekvisita blir fort like dyrt å leie som det koster å kjøpe nytt. Det tas depositum ved utleie av bil, det kan også være greit at dette trekkes av kredittkortet ditt, for sikkerhets skyld.

Sikre deg en billigst mulig leiebil

  • Planlegg og vær tidlig ute. Jo nærmere leietidspunktet, jo dyrere blir leieprisen. Det er også et begrenset utvalg biler, og de beste forsvinner først.
  • Bestill bilen på internett. Fysisk oppmøte vil nesten utelukkende være dyrere enn å gjøre det på nett. Møter du noen på kontoret må de gjøre jobben for deg.
  • Kartlegg hvor lenge og når du trenger bil. Sjokkerende nok viser det seg at helgeleie av bil ofte er billigst. Dette gjelder også i feriene
  • Om mulig bør du unngå å leie bil på flyplass. Utleiefirmaene betaler avgift til flyplassen for å leie ut bil der. Denne avgiften blir innbakt i prisen, derfor er det som regel dyrere å leie bil her, selv om det er mer praktisk.
  • Hvor lenge du leier bilen reflekteres ikke alltid i prisen. Det kan faktisk være billigere å leie en bil i en uke, eller en måned, enn for eksempel i fem eller 13 dager. Er du fleksibel kan du også leie bilen når den er billigst.
  • Så langt det lar seg gjøre bør du alltid returnere og levere bilen på samme sted som du hentet den. Om du skal kjøre den fra A til B blir det som regel alltid mye dyrere å levere den hos B.

Ulike grunner til at leiebilen blir dyrere

  • Bilklassen avgjør. Mange tenker nok at den billigste leieprisen vil være den billigste løsningen. Slik er det ikke alltid. En bedre bil i høyere klasse kan for eksempel ha et mye lavere drivstoff-forbruk. Skal du kjøre langt og lenge kan en oppgradering lønne seg.
  • Finn ut om bilen skal leveres med full tank eller ei. Om du leverer bilen uten å ha fullt tanken blir det fort dyrt. Utleiefirma tar blodpriser for å fylle tanken for deg.
  • Om du er avhengig av ekstrautstyr, bestill det på forhånd. Du må veie opp utgiftene. Leie av et barnesete er dyrt, men å fly med et kan også være det.
  • Bestill med kredittkort. Dette gir deg en ekstra trygghet. Men merk deg at ulike kredittkort har ulike regler og retningslinjer.